Skip to main content

Toer- en Wielerclub
Stramproy

Toer- en Wielerclub
Stramproy

Toer en Wielerclub Stramproy is opgericht in 1987. Wij zijn een bloeiende vereniging en hebben circa 130 leden. Zij komen uit Stramproy en de regio. TWC Stramproy is geen wedstrijdvereniging, maar er wordt wel echt gewielrend ook al is dat in een meer recreatieve sfeer.

Eén keer per jaar, tijdens de Ronde van Stramproy, meten de leden zich tijdens het clubkampioen-schap, dat per wielercategorie verreden wordt. De vereniging is in 4 wielercategorieën ingedeeld (A t/m D); van de wat snellere renners tot en met de recreanten. Het wielerseizoen is van maart tot en met september en kent een toertocht op zondagmorgen en een trainingstocht op de dinsdag- of op de woensdagavond. Verder is er op woensdag overdag een rit voor de zogeheten pensionadas en op zaterdag overdag is een nog een rit voor renners uit alle groepen samen.

Kortom als je wil kun je bij TWC Stramproy 4 keer per week fietsen.

Voor de toertochten wordt een gevarieerd programma opgesteld waarbij verschillende regio’s in en buiten onze provincie worden aangedaan. België staat regelmatig op het programma, Duitsland in een iets lagere frequentie. Ook (bekende en populaire) tochten waar met auto’s naar toe gegaan moet worden behoren hiertoe. Deze zijn o.a. in Zuid-Limburg. Eens per jaar wordt er met een groep op eigen initiatief in het verder afgelegen buitenland gereden (o.a. Mallorca en Italië).

Ook zijn er enkele goed verzorgde speciale lange toertochten (variërend van 110 tot 170 km) naar bijvoorbeeld een van de bedevaartsoorden, waarbij ook renners van collega verenigingen van harte welkom zijn.

Bij de trainingstochten wordt van enkele vaste routes gebruik gemaakt (o.a. het Rondje Dilsen en trainingsronde Wildenberg), terwijl er ook vrije groepskeuzes zijn. De groepen, die onder leiding staan van een wegkapitein, fietsen als één groep bij elkaar. De lengte van de toertochten variëren per categorie. Zo fietst de A-groep tussen de 75 en 110 km met een enkele uitschieter naar 140 km. Bij de B-groep is dat tussen de 60 en 100 km met en enkele uitschieter naar 120 km. Bij de C-groep ligt dat tussen de 60 en 100 km en bij de D-groep tussen de 50 en 90 km. Over het algemeen zijn de groepen rondom de klok van 12.00 uur weer terug in Stramproy, waarna bij Bistro Koos nog een drankje wordt genuttigd. De trainingstochten duren 2 tot 3 uur.

Buiten het wielerseizoen organiseert de vereniging enkele MTB-tochten. De groepen fietsen in clubtenue waarbij het dragen van een helm is verplicht. Per 1 januari 2013 hebben alle leden recht op een all-inn pakket bestaande uit:

  • lidmaatschap TWC Stramproy
  • lidmaatschap TWC Stramproy
  • bruikleen basiskleding-pakket
  • automatisch individueel lidmaatschap van wielerbond NTFU

De jaarlijkse bijdrage voor dit pakket is € 80,- per jaar (index 2012). Voor het in bruikleen krijgen van de clubwielerkleding is een eenmalige borgsom van € 100,- verschuldigd.

De sfeer binnen de vereniging is uitstekend. Naast het fietsen is er aandacht voor gezellig samen zijn. Zo wordt na afloop van de zondagsrit nog even bij Bistro Koos op het Kerkplein aangegaan. Ook is er een jaarlijkse BBQ per groep(en). Kortom het is er gezellig en er wordt lekker gefietst.

Wees welkom bij TWC Stramproy !!!