Skip to main content

Cycle for Charity 100 mijl van Rooj

Op 17 juni 2023
Geplaatst door Administrator
Categorieën: Fietsen
Gezien: 166

De 100 mijl van Rooj

17 juni 2023 07:00 - 17:00

In 2023 organiseren wij als Cycle for Charity voor de 8e maal de “100 Mijl van Rooj”. De datum die je hiervoor in je agenda moet zetten is zaterdag 17 juni 2023.
We bieden een volledig nieuwe route volgens een vertrouwd concept met

een korte route van 100 km en een lange route van 165 km. Deze keer hebben we gekozen voor een route vanuit een andere windrichting en een gebied dat de 100 Mijl van Rooj niet eerder heeft aangedaan: West-Brabant (ten zuiden van Breda).

Brabantse wielerdorpen

West-Brabant wordt gezien als de bakermat van het Nederlandse wielrennen met bekende Brabantse wielerhelden als Wim van Est, Rini en Wout Wagtmans en Johan van der Velde. Bovendien is deze regio bekend van wielercriteriums als de Acht van Chaam (het oudste Nederlandse wielercriterium) en Draai van de Kaai (Roosendaal).

De routes starten in het centrum van Chaam bij het beeld van ‘de wielrenner’ en vlakbij het wielermuseum ‘8 van Chaam’.

105 km (65 Mijl)

De 105 km-route zet vanuit Chaam koers richting Alphen om vervolgens de unieke Belgische enclaves in Nederland bij Baarle-Hertog aan te doen. Vervolgens wordt via het Belgische Poppel de rit vervolgd richting Landgoed De Utrecht naar de Brabantse Kempen met dorpen als Westelbeers, Casteren en Bladel. Bij Luyksgestel gaan we via België richting Stramproy.

163 km (100 Mijl)

De 163 km-route maakt een extra lus naar het westen via Rijsbergen, Sint- Willebrord en Rucphen (de geboorteplaatsen van de genoemde wielerhelden) om vervolgens koers te zetten richting Zundert, bekend om de vele boomkwekerijen en het jaarlijkse bloemencorso. Bij Baarle-Nassau en Baarle- Hertog wordt de 105 km route opgepakt.

Vervoer

De fietsers worden met twee touringcars naar het vertrekpunt gebracht. De fietsen worden vervoerd met speciale vrachtwagens met ophangsystemen voor veilig vervoer. Tijdens de tocht dienen de normale verkeersregels in acht genomen te worden; er worden geen afzettingen of verkeersregelaars ingezet. Deelname is op eigen risico, iedereen wordt geacht zelf een fiets- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben (bijvoorbeeld via NTFU).

Groepen

Wij verzoeken deelnemers die als groep willen deelnemen (max 12 personen) om zich samen in te schrijven en één groepsleider aan te wijzen. Iedere groep zorgt in principe zelf voor een GPS systeem (de route wordt ruim van tevoren doorgegeven), en draagt zelf de verantwoording voor de groepsleden en het bijeen blijven van de groep. Personen kunnen zich ook individueel aanmelden. Er zullen dan door de organisatie groepen geformeerd worden waarbij rekening wordt gehouden met de sterkte van de renners. Verder wordt er gezorgd voor een bezemwagen met wat klein materiaal en een EHBO-kist.

Pauze

Op de pauzeplekken wordt drank en eten ter beschikking gesteld met voldoende basisvoorzieningen voor tochten van deze lengte.

Finish

De finish zal, in toepasselijke ambiance, plaatsvinden bij de Maroy-Bar in het centrum van Stramproy. Deelnemers kunnen hier gebruik maken van een welverdiende warme hap en kunnen onder het genot van een drankje samen de dag nog doornemen.

Iedere fietser schrijft zichzelf in.

Het inschrijfgeld bedraagt € 32,50 p.p., waarvan het merendeel wordt gedoneerd aan het goede doel. Het overige bedrag is voor dekking van de onkosten. VOL is VOL.

https://cycleforcharity.nl/activiteiten/de-100-mijl-van-rooj/